0614637030 info@energea.nl

Zingeving in jouw loopbaan met Energea Personal Coaching

Zingeving in jouw loopbaan met Energea Personal Coaching

Zo in de wintertijd kunnen we nog wel eens somberen en ons afvragen: waar doen we het allemaal voor? Alles kost wat meer moeite omdat we minder energie hebben..

Tijd om te reflecteren en ons af te vragen wat ons los van de omstandigheden gemotiveerd en in beweging kan houden. Dus door ons letterlijk af te vragen: wat beweegt ons?

De een vindt het in helpen van anderen, de ander die wil zichzelf bijvoorbeeld professioneel ontwikkelen en bijvoorbeeld nieuwe onderhandelingsvaardigheden ontwikkelen. Weer een ander zal zich meer willen richten op vitaliteit en preventie.

Zingeving is heel persoonlijk en ook afhankelijk van de levensfase waarin je je bevindt. De oudere die op professioneel gebied ‘alles’ al gezien heeft heeft andere prikkels nodig om het gevoel zinvol bezig te zijn dan de jongere.

De oudere werknemer zal zich waarschijnlijk meer op de langere termijn en op ‘verbinden’ willen richten, waar de jongere juist meer geïnteresseerd is in individuele prestatie maximalisatie en het behalen van korte termijn doelen als deadlines en bonussen (even generaliserend).

Voor ieder wat wils, maar zorg dat je het voor jezelf scherp wat jou zin geeft. Dat zorgt naast een leuke en passende baan of vrijwilligerswerk, ook voor het nodige ‘geestelijke inkomen’, minstens zo belangrijk in deze optisch lege wintermaanden..

Energea Personal Coaching helpt u bij het realiseren van zingevende arbeid en loopbaan / carrière.